Lifestyle

Hoe Toren C deze 7 don’ts op werk akelig goed in beeld brengt

toren c

Tenenkrommend, awkward en akelig herkenbaar: dat zijn de humoristische scènes uit Toren C. Gefilmd in een karakterloos grijs bedrijvencomplex met dito collega’s vertolken actrices Margôt Ros en Maike Meijer maar liefst 40 verschillende rollen in de meest absurde situaties. En iedereen die iets langer naar de sketches kijkt kan er wel een eigen gebeurtenis op werk uit herleiden. Het programma is een goudmijn voor het in kaart brengen van don’ts op werk. We zetten de 7 opvallendste op een rijtje.

Don’t #1: te ver gaan met je grappen

Een beetje lol maken hoort erbij op werk. We hoeven je vast niet te vertellen dat het je job een stuk draaglijker maakt. Nog leuker is het als er een dijk van een grap wordt gemaakt en jij er met al je collega’s op voortborduurt voor maximaal effect. Pas echter op en ga niet te ver met je grappen, tenzij je het leuk vindt om als de halve gare van de afdeling bekend te staan.

Don’t #2: geen interesse tonen in je collega’s

Het koffiezetapparaat: need we say more? Het is de sociale hangplek op werk waar ongemakkelijke, oppervlakkige en vooral ook oninteressante gesprekken plaatsvinden. Maar soms is er een collega die niet over het weer tegen je begint te praten, maar juist zijn hart wil luchten over een minder fijne thuissituatie. Gun die persoon dan ook even zijn momentje, een beetje empathie kan geen kwaad.

Don’t #3: teveel details van je privéleven prijsgeven

Er is een fijne lijn tussen werk en privé. Je collega’s hoeven immers niet alles van je te weten. Vooral op het gebied van liefde en relaties is het handig om niet teveel prijs te geven. Pas dan ook op dat je niet in je enthousiasme verzeild raakt en de ‘TMI-zonde’ begaat: Too Much Information.

Don’t #4: geen rekening houden met je collega’s op de parkeerplaats

Kijk, niet iedereen kiest ervoor om met het OV of de fiets te komen. Soms is het gewoon bittere noodzaak. Dat je je auto ergens kwijt moet snapt men wel, maar hufterig parkeergedrag rondom het gebouw is voor niemand leuk. Doe je het wel? Dan is de kans groot dat je op de blaren moet zitten.

Don’t #5: onvoorbereid een belangrijke meeting in gaan

Heb je een belangrijke vergadering gepland staan en moet je presenteren? Dubbelcheck dan de avond ervoor of je PowerPoint-presentatie nog steeds in goede conditie op je computer staat. Zet het bestand desnoods op een usb-stick, mocht je pc het vlak voor het moment suprême begeven. Of ben jij het type CEO dat dit lekker uitbesteedt aan je personal assistant? Dat kan wel eens voor problemen zorgen.

Don’t #6: teveel drinken op de DoMiBo

Wordt de drankkast bij jullie op werk al op donderdag aan het eind van de werkdag opengetrokken? Zo’n DoMiBo is niet altijd even handig als je de dag erna nog moet werken. Er is altijd wel iemand die zich niet kan inhouden en helemaal lazarus het pand verlaat. Houd je alcoholconsumptie – en dat van je collega’s – dus een beetje in de gaten. Anders loopt het zo triest af.

Don’t #7: te weinig drinken op de VriMiBo

Zo’n 71% van je vrijgezelle collega’s gaat wel eens een relatie aan met iemand op werk. Met name bedrijfsfeestjes en vrijdagmiddagborrels blijken uitgelezen momenten om op iemand af te stappen. In tegenstelling tot de DoMiBo moet je dus vooral niet te weinig drinken, anders krijg je niet wat je wilt.

Er zit nog niets in je winkelmandje.