Wie zijn wij?

House of Einstein heeft als missie om de meest persoonlijke online retailer van Europa te worden.

A letter from the founders

Door Mei Ling Tan & Jantien Herfst

Welkom in de wereld van House of Einstein!
Kleding betekent uitstraling. Wie wil je zijn en wat wil je bereiken? De juiste kleding kan je daarbij helpen. Hoewel wij niet geloven in snelle trends, geloven we wel dat mode zorgt voor dynamiek in het leven. Het reflecteert de tijd waarin we leven en de levensstijl die jij op dit moment leidt.

Kleding moet aanvoelen als een tweede huid. Een broek kan er nog zo mooi uitzien, als die niet lekker zit trek je hem niet aan. Daarom is draagbaarheid en de juiste fit erg belangrijk.

Goede kleding draagt bij aan succes, en heeft een positieve invloed op de mensen om je heen, zowel zakelijk als prive. Wij hebben gekozen voor een mix van bekende namen en kleine, ambachtelijke merken. De kern van ons werk is het vinden van die kledingstukken waar je elke dag weer naar grijpt. Deze ‘all time favorites’ ga je vinden in jouw box. Uiteraard zullen we je tegelijkertijd uitdagen om zo nu en dan buiten je comfortzone te treden. A change every once in a while keeps the mind sharp!

Vragen? Get in touch: @meilingtan1 en @jantienherfst.

Over House of Einstein

Het begon allemaal in Leiden, nu gevestigd in Amsterdam. Het kantoor van House of Einstein, waar het team er alles aan doet om de community de best mogelijke service te leveren.

Een goed begin

Jantien en Ling kennen elkaar van hun studentenbaan bij Red Bull. Na hun studie zijn ze in 2012 begonnen met het combineren van hun passie voor mode, ondernemerschap en technologie.

Het idee was en is simpel – ervoor zorgen dat mannen snel en efficiënt kleding kunnen kopen die hen goed staat. Na een pilot met 30 mannen uit hun Delftse netwerk besloten zij hun baan als business incubator managers op te zeggen en hun eigen start-up te starten.

Binnen 3 jaar is House of Einstein gegroeid tot een bedrijf dat samenwerkt met meer dan 25 modehuizen, langsgaat bij gerenommeerde bedrijven en honderden Nederlandse mannen kleedt.

Een oude vriend

Het huis in Leiden - het kantoor gedurende de eerste drie jaar - is meer dan 100 jaar geleden gebouwd door de overgrootmoeder van Jantien. Zij was biologe en een goede bekende van professor Ehrenfest, welke in die tijd les gaf aan de Universiteit Leiden.

Ze bood hem een stuk grond aan om zijn huis op te bouwen. In dezelfde tijd kwam Einstein regelmatig naar Leiden om als gastprofessor les te geven. De drie wetenschappers kwamen regelmatig in het huis samen om te studeren, discussiëren en musiceren.

Einstein was dus regelmatig hier, en dat maakte het kantoor extra bijzonder. De naam House of Einstein refereert dus letterlijk naar dat eerste kantoor: het huis waar Einstein verbleef als hij in Nederland was. Inmiddels zijn we de ‘de slimme kledingformule voor mannen’, met een knipoog naar deze oude vriend.

Maak kennis met het team

Naast het Outfitters-team zijn er ook vele krachten achter de schermen aanwezig. Zij werken dag en nacht om de klanten van House of Einstein zo goed mogelijk te helpen.Robin

Robin
Support

Manon

Manon
Support

Simon

Simon
Online Marketeer

Erik

Erik
Online Marketeer

Jasmijn

Jasmijn
Warehouse

Wieke

Wieke
Warehouse


Silvan

Silvan
ICT Project Manager

Caroline

Caroline
PR

Heb jij het in je om ons team te versterken? Check de openstaande vacatures.